aprilie 23, 2024 15:54

Piațeta din Rogerius este finalizată în proporție de 90%

Orădenii din Cartierul Rogerius se vor putea bucura în curând de un spațiu de relaxare şi petrecere a timpului liber reamenajat, Piațeta Magnoliei devenind un spaţiu urban modern, cu rol de centru de cartier.

Amenajarea piațetei, în suprafață de aproape 10.000 de mp, se apropie de finalizare, stadiul lucrărilor fiind în acest moment de 90%.

În continuare se vor monta stâlpii de iluminat, mobilierul urban, se va finaliza amenajarea locurilor de joacă, se vor instala toaletele publice, fântâna arteziană și se vor planta arbori.

Investițiile în regenerare urbană prin Programul Operațional Regional 2014-2020, concretizate în amenajarea unui centru de cartier, precum Piața Magnoliei, vor genera un spaţiu urban modern, care va putea fi accesat de toți locuitorii orașului.

Până în prezent au fost realizate: lucrări de terasamente și demolări; lucrări de infrastructură și suprastructură (precum construcții trepte, realizarea instalațiilor electrice, alimentare cu apă, irigații și canalizări, montare de borduri, rigole, pavaje, trepte, construcții jardiniere din beton), amenajarea zonelor verzi, lucrări pentru amenajarea locurilor de joacă, instalații electrice pentru iluminat.