Back

Promenada de pe malul drept al Crișului va purta numele artistului Dan Andrei Aldea

Dan Andrei Aldea (1950 – 2020), liderul formației de rock progresiv Sfinx, celebru în anii 1970, a devenit un simbol și pentru Oradea. Consilierii locali orădeni au aprobat în ședința de joi, 30 martie, un proiect de hotărâre prin care promenada de pe malul drept al Crișului Repede, cuprinsă între podul Sf. Ladislau și podul Ovidiu Densușianu, va purta numele regretarului artist.

După succesul răsunător cu formația Sfinx, Dan Andrei Aldea s-a stabilit din 1981 la München, însă după 33 de ani a revenit în România pentru a cânta în cadrul Toamnei Orădene 2014, ca invitat special în concertul Pasărea Colibri, punct culminant în decizia de a se stabili ulterior la Oradea. Municipalitatea i-a acordat lui Dan Andrei Aldea o diplomă de excelenţă, în semn de recunoaştere a talentului şi profesionalismului său, pentru contribuţia sa de excepţie la patrimoniul muzical românesc.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.