mai 24, 2024 09:03

S-a semnat contractul de reabilitare a drumului ce leagă Bihorul de Sălaj

Până la finele anului 2024, drumul ce leagă județele Bihor și Sălaj ar urma să fie modernizat! Această informație vine după ce luni, 3 aprilie, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, a semnat luni, 3 aprilie, la sediul Primăriei Balc, contractul de proiectare și execuție a lucrărilor de reabilitare pe un sector de 3,4 km din drumul județean DJ 190G.

Tronsonul care va fi reabilitat este cuprins între ieșirea din localitatea Balc, de la intersecția cu Almașu Mare, până la limita cu județul Sălaj. Sectorul de drum face parte din DJ 190G și are o lungime de 3,4 km.

În urma evaluării celor 13 oferte depuse pentru proiectarea și execuția lucrărilor la proiectul „Reabilitare DJ 190 G – intersecție Almașu Mare – lim. Județ Sălaj, km 8+950 – km 12+350, L=3.4 km”, a fost desemnat câștigător constructorul SC CARIER SRL. Valoarea contractului este de 16.954.805,04 lei, fără TVA. Finanțarea va fi asigurată din fondurile proprii ale Consiliului Județean Bihor.

Unul dintre drumurile județene care leagă nordul Județului Bihor de Sălaj este DJ190G, acesta aflându-se într-o stare care lasă mult de dorit. Ne propunem ca până la sfârșitul anului 2024 circulația între cele două județe, pe teritoriul Comunei Balc, să se desfășoare pe noul drum modernizat”, a precizat Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Termenul de proiectare și realizare a lucrărilor este de 16 luni de la emiterea ordinului de începere a serviciilor (3 luni pentru proiectare, 13 luni pentru execuția lucrărilor).

Partea carosabilă a drumului are o lățime de 5,5 metri, cu două benzi și acostamente de 0,75 metri fiecare. Pentru consolidarea drumului și asigurarea scurgerii apelor sunt proiectate, printre altele, podețe tubulare, drenuri longitudinale și parapete de siguranță cu protecție ridicată.

Starea actuală a respectivului drum este una deplorabilă, lucru ce poate fi constatat nu doar de cei care îl utilizează, ci și din fotografiile furnizate de Biroul de presă al CJ Bihor.