Back

Cinci școli bihorene au obținut Certificatul ”Școală Europeană”

Inspectoratul Școlar Județean Bihor a anunțat astăzi, 25 mai, că pe pagina web a Ministerului Educației https://www.edu.ro/scoala-europeana au fost postate rezultatele Competiției Naționale ”Școală Europeană” 2023(Ediția a 18-a).

Din județul Bihor au participat la această ediție cinci unități de învățământ: Liceul Teoretic ”Aurel Lazăr” Oradea, Colegiul Tehnic ”Traian Vuia” Oradea, Liceul Vocațional Pedagogic ”Nicolae Bolcaș” Beiuș, Liceul Tehnologic ”Unirea” Ștei și Școala Gimnazială nr. 1 Remetea. Toate cele cinci școli din județul Bihor se regăsesc în lista celor 105 unități de învățământ câștigătoare la nivel național.

Liceul Teoretic ”Aurel Lazăr obține pentru a 5-a oară Certificatul ”Școală Europeană”, primul certificat fiind obținut în anul 2009, iar Școala Gimnazială nr. Remetea se află la al doilea titlu.

Pe parcursul anilor au mai obținut certificatul și implicit titlul ”Școală Europeană”: Centrul Școlar de Educației Incluzivă nr. 1 Oradea (6 titluri), Colegiul Național ”Samuil Vulcan” Beiuș(3 titluri), Liceul Ortodox ”Episcop Roman Ciorogariu” Oradea, Colegiul Național ”Iosif Vulcan” Oradea, Colegiul Național ”Emanuil Gojdu” Oradea, Colegiul Economic ”Partenie Cosma” Oradea, Colegiul Național ”Octavian Goga” Marghita, Liceul Tehnologic ”Horea” Marghita.

Lansată în anul 2004 de către Ministerul Educației, Competiția Națională „Școală Europeană” se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale.

Prin această inițiativă, Ministerul Educației încurajează și motivează participarea unităților de învățământ preuniversitar din România la programele europene din domeniul educației și formării profesionale (Socrates 1997-2006, LifelongLearning 2007-2013, Erasmus+ 2014-2020 și Erasmus+ 2021-2027) și contribuie la dezvoltarea mobilității internaționale și la schimbul intercultural, obiective asumate pentru construirea Spațiului European al Educației.

Certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani. Ulterior, şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut. *

Competiția „Școală Europeană” constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale. De asemenea, este evaluat impactul avut de activitățile derulate în cadrul proiectelor europene asupra dezvoltării profesionale, a culturii organizaționale și a ethosului școlii.

Activitățile/proiectele/programele care s-au luat în considerare pentru ediția din acest an a competiției sunt cele desfășurate în perioada septembrie 2020 – iulie 2023.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.