iunie 13, 2024 08:48

Echipa de volei feminin a Universității din Oradea este noua vicecampioană națională

Faza finală a CAMPIONATULUI NAȚIONAL UNIVERSITAR LA VOLEI FEMININ s-a desfășurat în perioada 12-14 MAI 2023, la Bacău.

Competiția a fost organizată de către Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău și Federația Sportului Școlar și Universitar în parteneriat cu Federația Română de Volei.

Au participat 8 instituții: Universitatea din Oradea, Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău, Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” Brașov, Universitatea “Transilvania” Brașov, Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, București, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea Politehnica din București, Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava.  Echipele au fost împărțite în două grupe: sâmbătă s-au disputat jocurile din cadrul grupelor, iar duminică jocurile pentru stabilirea clasamentului.

Echipa Universității din Oradea a fost formată din 8 studente înscrise la programele de studii ale Facultății de Geografie, Turism și Sport și 4 studente de la programele Facultății de Medicină și Farmacie toate fiind componente ale echipei Clubului Sportiv Universitar Oradea, echipă ce activează în cadrul eșalonului A2 din cadrul Campionatului Național de Volei.

 Universitarele orădence au câștigat toate cele 3 partide desfășurate sâmbăta trecută în grupa B cu scorul de 2-0.

 Finala a fost una dramatică, după ce au pierdut primul set studentele orădene au egalat situația și au câștigat setul al doilea cu scorul 25-23. În setul 3, s-a simțit lipsa jucătoarei Bosuioc Cătălina ce s-a accidentat la mijlocul setului și astfel studentele Universității din Oradea, în pofida unei evoluții foarte bune au fost învinse în decisiv. România va fi reprezentată la Jocurile Europene Universitare ce se vor desfășura în luna iulie la Braga în Portugalia de către echipa gazdă.

Astfel, echipa de volei feminin a Universității din Oradea, reeditează performanța obținută la edițiile din 2020, 2022, devine vice-campioană și căștigă medalia de argint.

Medalia de bronz a fost adjudecată de către Universitatea de Vest din Timișoara, ce a învins în finala mică Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București.

Iată componența echipei Universității din Oradea: Nistor-Popovici Rossana, Ioniță Andreea, Maxim Andreea, Bosuioc Cătălina, Breban Alexandra, Blaj Giulia, Bikfalvi Alexandra, Pura Mădălina, Lăscuț Nicola, Gagyi Emese, Nagy Nora și Talida Goia. Acestea sunt antrenate de către cadrele didactice titulare la Departamentul de Educație Fizică și Sport: lector. univ. dr. Szabo-Alexi Mariana și conf. univ. dr. Szabo-Alexi Paul.