Back

Echipajul Colegiului Național ,,Samuil Vulcan” va reprezenta județul Bihor la Etapa Națională a competiției ”Sanitarii Pricepuți”

Sanitarii Pricepuți este un program de educație pentru sănătate și prim ajutor pentru elevii din ciclul gimnazial și liceal din România. Acest program are la bază concursul ”Sanitarii Pricepuți”, organizat din anul 1962 de către Crucea Roșie Română, eveniment care a atras până în prezent peste 181.000 elevi și profesori ca participanți.
La finalul săptămânii trecute a avut loc etapa județeană a concursului ”Sanitarii Pricepuți”, competiie la care au participat peste 100 de elevi din Oradea și din alte localități din județul Bihor.
Din cauza tragediei care s-a întâmplat zilele trecute, care a subliniat importanța introducerii Primului Ajutor în școli, filiala locală a Crucii Roșii a hotărât ca elevii să învețe corect manevra Heimlich, introducând la proba practică un caz de Obstrucție a Căilor Aeriene, atât la liceu cât și la Gimnaziu. 

Iată clasamentul la finalul competiției:


●Gimnaziu:
Locul I – CN „Samuil Vulcan” Beiuș.
Locul II – LT „Aurel Lazăr” și Liceul „Don Orione”.
Locul III -Liceul Tehnologic Felix.


●Liceu:
Locul I – CN „Onisifor Ghibu”.
Locul II – L.T „Aurel Lazăr”
Locul III – C.N. „Samuil Vulcan” Beiuș. 

În acest an, echipajul Colegiului Național ,,Samuil Vulcan” va reprezenta județul Bihor la Etapa Națională.

Machiaj : Daniela Gligor 

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.