iunie 13, 2024 09:50

Pentru următoarele trei luni, str. Meșteșugarilor va deveni stradă cu sens unic

Întrunită vineri în coordonarea viceprimarului Marcel Dragoș, Comisia municipală pe probleme de circulație și trafic rutier a instituit un set de măsuri pentru reglementarea circulației, ca urmare a începerii lucrărilor de lărgire a străzii Meșteșugarilor la patru benzi. 

Astfel, în perioada 15 mai – 15 august a.c., strada Meșteșugarilor va deveni stradă cu sens unic, pe direcția de mers Calea Aradului – strada Lăpușului. 

Pe tronsonul străzii Meșteșugarilor, cuprins între intersecția cu Calea Aradului/strada Oneștilor și intersecția cu strada Barcăului se va putea circula în sens unic pe ambele benzi de circulație. 

În schimb, pe tronsonul străzii Meșteșugarilor cuprins între intersecția cu strada Barcăului și intersecția cu strada Tabery Geza, circulația în sens unic va fi restricționată la o singură bandă de circulație, din cauza lucrărilor în curs de desfășurare.

Restricția la o singură bandă de circulație se va aplica și în cazul intersecției din dreptul coridorului verde Barcăului. 

Din același motiv, temporar va fi închis accesul pe strada Meșteșugarilor de pe străzile Jimboliei, Piteștilor, Hațegului și Alexandru Sahia, pe tronsoanele ce pornesc din strada Oneștilor. Nu va fi posibil accesul pe strada Meșteșugarilor nici de pe strada Meziadului, pe tronsonul ce pornește din strada Arțarilor.   

Patru benzi, piste de biciclete, arbori

La finalul lucrărilor, strada Meșteșugarilor va avea patru benzi de circulație, pe tronsonul care face legătura între Calea Aradului și strada Lăpuşului, pe o lungime de 1,2 kilometri. Carosabilul va căpăta o lățime de 14 metri. Vor fi amenajate piste de biciclete pe fiecare sens, fiecare cu 1,5 metri lățime. Trotuarele sunt prevăzute cu o lățime de câte 2 metri. Proiectul prevede plantarea aliniamentelor de arbori, pe ambele laturi ale străzii. 

Investiția este realizată de asocierea formată din SC Trebor Drum Construct SRL și ProConSolutions SRL, prețul contractului fiind de 8.446.599,58 lei, fără TVA. Termenul de execuție este de opt luni. 

Prin lărgirea la patru benzi a acestei artere, cartierul Ioșia va beneficia de un coridor rutier fluent. Acesta va fi continuat cu proiectul pasajului denivelat peste strada Ovid Densușeanu și calea ferată, în vederea realizării unei conexiuni optime cu autostrada A3 și, ulterior, cu Drumul Expres Arad – Oradea.