aprilie 23, 2024 17:15

 „Târgul locurilor de muncă şi de orientare în carieră” la Oradea Arena în perioada 18-19 mai

în perioada 18-19 mai 2023, la Oradea Arena, se va desfășura CEL MAI MARE „Târg al locurilor de muncă şi de orientare în carieră”, în cadrul proiectului ,,Rețea transfrontalieră pentru susținerea dezvoltării carierei profesionale în regiunea de graniță – CAREER” – cod ROHU 331, finanțat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria. Aflat la a treia ediție, evenimentul de anvergură este organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor (AJOFM), în colaborare cu  Inspectoratul Școlar Județean Bihor (ISJ).

 ”Târgul locurilor de muncă și de orientare în carieră” aflat la cea de a treia ediție, reprezintă, un model de bună practică, el fiind preluat și multiplicat la nivel național în mai multe județe.

La această ediție a târgului vor fi prezenți peste 100 de expozanți, din care 64 companii, 7 furnizori de formare profesională, asociații și ONG-uri, 5 instituții publice, 4 universități, respectiv 20 școli și licee. Companiile prezente vor oferi peste 1.700 de locuri de muncă din care peste 200 pentru persoane cu studii superioare.

Tot la acest eveniment consorțiul ”CAMPUS Oradea” va organiza sesiuni de informare pentru tinerii din județul Bihor.

În cadrul evenimentului, pe lângă activitatea de orientare și de bursă, tinerii vor putea participa la workshop-uri cu diferite teme din domeniul ocupării forței de muncă și nu în ultimul rând vor putea participa la testări autorizate pentru evaluarea și orientarea lor în carieră, respectiv pentru corelarea profilului ocupațional cu interesele, personalitatea și valorile lor personale.

La ediția din acest an se estimează o participare de peste 5.000 de elevi, profesori, public interesat, persoane în căutarea unui loc de muncă.

Pe durata întregului eveniment, în intervalul orar 8:00 -17:00, va avea loc un program prestabilit,  pentru ca participanții să aibă suficient timp la dispoziție pentru a experimenta tot ceea ce își doresc. Participanții vor fi preluați de către un reprezentant al organizatorilor, încă de la intrare și vor fi informați cu privire la eveniment urmând să viziteze standurile expoziționale. La plecare, participanții vor fi rugați să completeze un chestionar simplu și prietenos, care să ne ajute pe noi să îmbunătățim viitoarele evenimente de aceasta anvergură”, a explicat directorul AJOFM Bihor.

 „Târgul locurilor de muncă şi de orientare în carieră” este o activitate în cadrul proiectului ,,Rețea transfrontalieră pentru susținerea dezvoltării carierei profesionale în regiunea de graniță – CAREER” – cod ROHU 331, finanțat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria. Proiectul este implementat de Societatea Caritabilă „Don Orione” din Oradea, în parteneriat cu AJOFM Bihor, Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Békés (Ungaria), Oficiul Guvernamental Békés şi Fundaţia pentru Dezvoltarea Afacerilor din judeţul Békés.

Detalii mai jos: