iulie 15, 2024 00:49

Au făcut curățenie și au câștigat! Lista câștigătorilor concursului „EcoProvocarea”

Marți, 27 iunie, a avut loc extragerea LIVE pe pagina de Facebook a Ecolect Group a celor 140 de câștigători ai concursului „EcoProvocarea”, competiție ce s-a desfășurat în perioada 1 mai – 15 iunie 2023 în cadrul celei de-a treia campanii „Luna curățeniei în județul Bihor”. Extragerea a fost făcută de Mircea Mălan, vicepreședinte Consiliul Județean Bihor, în calitate de președinte al Ecolect Group, și inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Horea Abrudan.

Pentru a câștiga, elevii au avut de îndeplinit mai multe criterii: să fie membri într-un EcoClub (o echipă de elevi voluntari pentru protejarea mediului, constituită la nivelul școlii), să participe la concursul sportiv „Ștafeta Reciclării” organizat de școala unde învață, să participe la cel puțin o acțiune de igienizare și să convingă 3 adulți să își instaleze aplicația „Bihor Curat”, gestionată de Ecolect Bihor.

Desfășurarea competițiilor și gestionarea EcoCluburilor au fost posibile datorită implicării cadrelor didactice din fiecare școală. Din cei 482 de profesori implicați, 40 au câștigat, prin tragere la sorți, câte un voucher în valoare de 250 de lei oferit de sponsorul Benvenuti. Totodată, au fost extrași 20 de câștigători din fiecare zonă. Fiecare elev va fi premiat cu un voucher în valoare de 500 de lei, de la Decathlon.

În numele Consiliului Județean Bihor și al Ecolect, vreau să mulțumesc Inspectoratului Școlar, tuturor profesorilor și elevilor care s-au implicat în aceste acțiuni de igienizare, conștienți fiind cu toții că problema gestionării deșeurilor este una comună, dar rezolvarea ei ține de fiecare dintre noi”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Vreau să felicit elevii implicați în toată această campanie și în concursul EcoProvocarea. Nu putem decât să le apreciem implicarea lor și a cadrelor didactice care au înțeles importanța demersului, care, sunt convins, ne vor fi alături și în edițiile viitoare și se vor implica activ în educația ecologică”, a adăugat inspectorul școlar general, Horea Abrudan.  

Elevii care au câștigat componenta ,,Ștafeta reciclării” din cadrul concursului ,,EcoProvocarea” vor primi, din toamnă, acces la un meci de baschet al echipei CSM Oradea.

Iată aici lista completă a profesorilor câștigători:

În luna mai s-a desfășurat cea de-a treia ediție a campaniei „Luna curățeniei în județul Bihor”, un proiect al întregii comunități, care se bucură de sprijinul partenerilor ADI Ecolect Group, ISJ Bihor, Universitatea din Oradea, cultele religioase, Clubul Sportiv Municipal Oradea, Direcția Silvică, ONG-uri de profil, mediul de afaceri local și presa.

La fel ca în anii precedenți, în luna mai au fost organizate două competiții: „Campionatul bihorean al curățeniei”, care se adresează primăriilor din județ, și EcoProvocarea, o competiție pentru elevii din județul Bihor, care s-a încheiat în 15 iunie.

  • *Zona 1A – Municipiul Oradea; Operator de salubrizare: RER VEST S.A.
  • Zona 1B: Biharia, Borş, Ceica, Cetariu, Copăcel, Drăgeşti, Girişu de Criş, Hidişelu de Sus, Holod, Ineu, Lăzăreni, Nojorid, Oşorhei, Paleu, Săcădat, Sânmartin, Sântandrei, Sârbi, Spinuş, Tileagd, Vârciorog, Husasău de Tinca, Gepiu, Sălard şi Toboliu; Operator de salubrizare: RER VEST S.A.
  • Zona 2: Aleşd, Aştileu, Auşeu, Borod, Bratca, Brusturi, Bulz, Lugaşu de Jos, Măgeşti, Şinteu, Şuncuiuş, Ţeţchea, Vadu Crişului; Operator de salubrizare: Salubri S.A.
  • Zona 3: Salonta, Avram Iancu, Batăr, Cefa, Ciumeghiu, Cociuba Mare, Mădăras, Olcea, Tinca, Tulca, Sânnicolau Român; Operator de salubrizare: AVE BIHOR S.R.L.
  • Zona 4: Beiuş, Nucet, Ştei, Vaşcău, Budureasa, Bunteşti, Căbeşti, Căpâlna, Cărpinet, Câmpani, Criştioru de Jos, Curăţele, Dobreşti, Drăgăneşti, Finiş, Lazuri de Beiuş, Lunca, Pietroasa, Pocola, Pomezeu, Răbăgani, Remetea, Rieni, Roşia, Sâmbăta, Şoimi, Tărcaia, Uileacu de Beiuş; Operator de salubrizare: AVE BIHOR S.R.L.
  • Zona 5: Marghita, Abram, Abrămuţ, Boianu Mare, Balc, Buduslău, Chişlaz, Derna, Popeşti, Suplacu de Barcău, Tăuteu, Viişoara; Operator de salubrizare: AVE BIHOR S.R.L.
  • Zona 6: Săcueni, Valea lui Mihai, Sâniob, Cherechiu, Curtuişeni, Diosig, Roşiori, Sălacea, Şimian, Tarcea, Tămăşeu. Operator de salubrizare: AVE BIHOR S.R.L.