aprilie 20, 2024 06:50

Cum arată noul tronson de pe str. Făgărașului deschis circulației

Miercuri, 7 iunie, a fost dat în circulație noul tronson al străzii Făgărașului din Oradea, ce urmează cursul pârâului Peța. Lung de 525 de metri, acest tronson de stradă face legătura între strada Universității, cartierul Ceyrat și, mai departe, cu zona Horea – 22 Decembrie, prin noul pod peste Peța, ce leagă strada Făgărașului de strada Feldioarei.

Un nou culoar rutier „Prin aceste investiții în infrastructura rutieră, se realizează un nou culoar de circulație între zona Universitate – Ceyrat și zona Horea – 22 Decembrie. În continuarea acestui culoar rutier nou creat, în perioada următoare Primăria Oradea va moderniza carosabilul pe relația strada Feldioarei – Parc 22 Decembrie – strada Gheorghe Costaforu – Bulevardul Nufărul Cantemir, astfel încât până la finalul acestui an să avem o nouă axă de circulație modernizată, ce leagă zone importante ale orașului”, a arătat primarul Florin Birta.

Locuri de parcare amenajate

De-a lungul noului tronson al străzii Făgărașului au fost amenajate 54 de locuri de parcare. În cadrul aceleași investiții a fost amenajat și un trotuar ce face legătura între această stradă și strada Ronald Reagan.

Executantul lucrării de investiție este ARL Cluj SA, valoarea contractului ridicându-se la 3,4 milioane de lei, fără TVA. De asemenea, pe strada Feldioarei, în proximitatea DGASPC Bihor, sunt în curs de amenajare alte circa 40 de locuri de parcare.

Recent a fost deschis circulației și noul pod peste Peța iluminat cu LED, ce face legătura între cartierul Ceyrat și zona Horea – 22 Decembrie. Executantul investiției în valoare de 2,4 milioane de lei a fost PORR Construct SRL.

Mai jos puteți urmări un scurt material video realizat de #PrimăriaOradea: