Back

Oradea înflorită

Zona centrală a orașului înflorește datorită compozițiilor florale, realizate fie în ghivece suspendate, fie în coșuri rotunde sau în scuaruri, realizate în cadrul unui proiect demarat la începutul acestei săptămâni de către Primăria Oradea, intitulat sugestiv „Oradea in Bloom” (Oradea înflorește)

Printre compozițiile florale se vor regăsi: clematite, hortensii, iasomie, iederă, begonii, floarea clopoțel, floarea dragostei (plumbago), dichondra, lobelia curgătoare etc. 

„Conceptul de amenajare pornește de la ideea că aranjamentul floral poate fi admirat și privit din mai multe direcții, fapt ce a determinat alegerea speciilor și dispunerea florilor în cadrul unor compoziții care să ofere bucurie trecătorului pe o perioadă mai lungă a anului”, a precizat Adina Popa, directorul adjunct al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Oradea..

Acest proiect este derulat împreună cu SC Harmony Design SRL.

Zonele amenajate sunt situate în Piața Unirii, Piața Ferdinand și strada Iosif Vulcan, zone a căror valoare peisagistică și decorativă va crește, punând mai mult în valoare zona centrală.

Principalele zone în care se intervine prin a mix de plante florale sunt:

  • Piața Unirii, prin amenajarea celor două scuaruri laterale accesului în clădirea Primăriei și amplasarea de  ghivece cu mix de plante florale;
  • Piața Unirii – zona de fântâni și stația OTL – amplasarea de ghivece cu mix de plante florale;
  • Piața Unirii – Pod Ladislau – amplasare de coșuri florale suspendate;
  • Piața Ferdinand –  în fața Teatrului Regina Maria – amplasarea de ghivece cu mix de plante florale;
  • Piața Ferdinand – stâlpii de iluminat public – amplasare de coșuri florale suspendate
  • Strada Iosif Vulcan – amplasare structuri florale (ghivece și coșuri florale).

Au fost achiziționate 33 de ghivece și 36 de coșuri suspendate, inclusiv accesoriile din fier forjat ce urmează a fi decorate cu un număr de 2906 plante florale și bulboase.

Contractele de furnizare plante florale, recipienți – ghivece și coșuri, substrat si accesorii inclusiv  servicii de amenajare și de mentenanță pe o perioadă de un an au fost încheiate cu SC Harmony Design SRL. Valoarea totală a acestora este de  233.068 lei.

Speciile care se vor regăsi în aceste compoziții florale sunt: Diphladenia sp, Clematis sp, Plumbago sp, Dichondra sp, Stipa sp, Hedera helix (pe spalier), Lobelia curgatoare, Bidens ferulifolia, Mix de bulbi (Tulipa, Narcissus, Muscari, Hyacinthus, etc., Erica carnea, Sedum, Petunia, Nemesia sp, Iasomie, Hortensia paniculata, Gaura lindheimeri,  Stipa, Echinaceae, Verbena bonariensis, Ajuga sp, Campanula, Oxalis sp, Leucantenum sp, Coreopsis, Delphinium,  Kniphofia, Passiflora incarnata (pe spalier), Parthenocissus sp (pe spalier), Clematis sp, Stipa sp, Iasomie, Diphladenia sp (alb/roz/rosu), Chlorophytum comosum(spider), Begonia sp, Fuchsia, Coleus (urzica decorativa), Ipomoea ornamental, Viola tricolor, Sedum.

Termenul de finalizare a acestui proiect este de 14 zile.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.