iunie 13, 2024 08:35

Peste 600 de spectatori la cea de-a doua ediție a Festivalului-Concurs Național „Florica Ungur”

Cea de-a doua ediție a Festivalului-Concurs Național „Florica Ungur” a umplut miercuri seara, 7 iunie, Casa de Cultură a Sindicatelor. Evenimentul a fost organizat de către Centrul de Cultură al județului Bihor, în colaborare cu Consiliul Județean Bihor și Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, fiind prezentat de cunoscuta și îndrăgita Iuliana Tudor.

Organizatorii susțin că publicul numeros a adus în sală o energie fantastică și o atmosferă plină de entuziasm. Acești spectatori au primit concurenții cu bucurie, pasiune și o inimă plină de dragoste pentru artă. Pe parcursul celor aproape 4 ore de desfășurare a evenimentului, ei au rămas captivați de fiecare moment al Festivalului-Concurs Național „Florica Ungur”. În special, concertul de gală care a încheiat festivalul a fost un moment magnific. Felicitări deosebite trebuie adresate orchestrei Rapsodia Bihoreană, condusă magistral de-a lungul întregului concurs, a recitalurilor și a concertului de gală de către maestrul prof. Liviu Buțiu, Manager al Centrului de Cultură al Județului Bihor. Cu talentul lor impresionant și interpretarea lor plină de măiestrie, orchestra și maestrul Buțiu au reușit să încânte și să impresioneze publicul prezent în sală, se arată într-un comunicat de presă emis de Centrul de Cultură al județului Bihor.

Festivalul a reunit un număr impresionant de concurenți talentați din întreaga țară, care și-au demonstrat abilitățile în muzica populară. Pe lângă aceștia, am avut onoarea de a avea alături invitați speciali de excepție, printre care s-au numărat artiști consacrați precum Andreea Voica, Florica Bradu, Veta Biriș, Florica Zaha, Maria Sidea, Antoanela Ferche Buțiu, Corina Szatmari, Carmen Oșian, Izabela Tomița și Gabriel Popescu. Ansamblul folcloric „Nuntașii Bihorului”, coregraf Dragoș Lorin Bodea, Grupul Vocal „Lioara” al Școlii de Arte „Francisc Hubic”, sub îndrumarea prof. coordonator Antonela Ferche Buțiu și Orchestra „Rapsodia Bihoreană”, sub bagheta dirijorului prof. Liviu Buțiu, au adus o notă de rafinament și profesionalism la eveniment. Invitatul special al Festivalului-Concurs Național „Florica Ungur” a fost Iuliana Tudor, una dintre cele mai apreciate prezentatoare de televiziune din România.

Iată lista câștigătorilor Festivalului Național-Concurs „Florica Ungur” – Oradea – Bihor, 2023:

Premiu „Florica Ungur” și trofeul Festivalului a fost obținut de Goia Roxana Anamaria.

Premiul I a fost înmânat lui Alb Alexia Nicole.

Premiul II a fost acordat lui Gavriluț-Pîrvoni Dorinel Dănuț.

Premiul III a fost obținut de Vlad Iulia Ioana.

MENȚIUNEA a fost acordată următorilor participanți: Dinu Andrei Daniel, Costea Maria Daria și Gandore Delia Andreea.

Premiul Orchestrei „Rapsodia Bihoreană” a fost câștigat de Goia Roxana Anamaria.

Premiul Special al Fundației „Florica Zaha” a fost acordat lui Pintiuță Paula Alexa.