Back

26 de unități administrativ-teritoriale din Bihor au fost afectate de furtuna de marți. Încă nu se cunoaște valoarea pagubelor

În urma centralizării rapoartelor primite de la primării în cursul zilei de ieri, prefectul Dumitru Țiplea a emis astăzi, 27 iulie, ordinul de prefect privind constituirea comisiilor de specialişti pentru constatarea și stabilirea măsurilor de înlăturare a efectelor produse de fenomenele meteorologice deosebite din 25 iulie pe teritoriul județului Bihor.

 Comisiile sunt alcătuite din reprezentanți ai Consiliului Judeţean Bihor, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor, Inspectoratului de Stat în Construcții şi Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri.

 Cele 3 comisii se deplasează în teren în unitățile administrativ-teritoriale care au raportat pagube în urma furtunii, pentru a întocmi la fața locului procese verbale de constatare privind efectele produse atât la obiective de infrastructură, cât și la locuințe. Rapoartele vor fi finalizate până miercurea viitoare, în data de 2 august 2023.

Din raportările primite până în prezent, furtuna a afectat obiective de infrastructură și locuințe în 26 de unități administrativ-teritoriale de la nivelul județului Bihor, în general prin dislocarea elementelor de pe acoperișuri. 

 

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.