mai 24, 2024 08:45

Poveste cu final fericit după ce un exemplar de coati a evadat de la ZOO Oradea

Azi a fost o zi plină de emoții pentru angajații Grădinii Zoologice din Oradea și nu numai, după ce un exemplar de coati a reușit să evadeze dis de dimineață, aceasta în condițiile în care angajații erau deja implicați în curățarea grădinii după numeroasele pagube provocate de furtuna de marți după-amiaza.

Profitând de o creangă căzută pe gardul țarcului în care sunt găzduiți, un coati s-a cățărat și până îngrijitorii să realizeze acest lucru, animalul a reușit să evadeze din țarc.

„După furtună și până în dimineața zilei de joi, 27 iulie, animalul s-a aflat în interiorul Grădinii Zoologice, însă, mormanul de crengi căzute peste tot a îngreunat capturarea lui. Ieri dimineață (joi dimineața), în jur de ora 10:00, acesta a reușit să iasă din Grădină. Din fericire, coati a fost observat de un orădean care alerga pe pista de pe malul Peței, pe str. Făgărașului. Acesta ne-a anunțat că ursulețul nostru trompetar se află cățărat într-unul dintre plopii de pe malul Peței și ne-a trimis un filmuleț video”, precizează Florin Ienciu, administratorul Grădinii Zoologice.

O echipă formată din îngrijitori de la Zoo Oradea, împreună cu administratorul și medicul veterinar, s-a deplasat imediat la fața locului, pentru a captura animalul și a-l aduce teafăr „acasă”. Pentru capturarea acestuia a fost apelat serviciul 112, un echipaj al ISU Bihor deplasându-se la fața locului și intervenind cu o nacelă.

Operațiunea de prindere a coati-ului „rătăcitor” a durat aproximativ două-trei ore, însă, în cele din urmă, animalul a fost capturat nevătămat și reintrodus în țarcul de la Grădina Zoologică Oradea.

Pe această cale, conducerea ADP Oradea mulțumește orădeanului pentru implicare, precum și echipei de la ISU Bihor.