Back

Workshop de Bronhologie Intervențională Integrată la Spitalul Clinic Județean de Urgență

Spitalului Clinic Județean de Urgență a găzduit în perioada 21-22 iulie, Workshop-ul de Bronhologie Intervențională Integrată. Workshop-ul a întrunit 6 specialități medicale – bronhologie, pneumologie, ATI, medicină de urgență, anatomie patologică, oncologie, și a cuprins, de asemenea, secțiunea pentru asistenți medicali. Evenimentul a fost organizat de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor și Societatea Română de Pneumologie, în parteneriat cu Facultatea de Medicină din cadrul Universității din Oradea și Departamentul pentru Situații de Urgență.

            Festivitatea de deschidere a avut loc în data de 21 iulie, în Amfiteatrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, fiind moderată de către Dr. Alin Suciu, medic primar medicină de urgență și medic specialist pneumologie în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor și DSU și Prof. Dr. Ruxandra Ulmeanu, Președintele Secțiunii de Cancer Pulmonar al Societății Române de Pneumologie. Printre invitații de onoare din prezidiu s-au numărat Dr. Gheorghe Carp, Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, Dr. Mihai Alexe, Președintele Secțiunii de Bronhologie a Societății Române de Pneumologie (2015-2019) și Marcel Dragoș, Viceprimarul Municipiului Oradea.

            Prima zi a fost dedicată cursurilor și prezentărilor, în cadrul cărora au fost explorate tematici precum bronhoscopia intervențională, crioterapia, criobiopsia și criorecanalizarea, tehnici moderne în radioterapia plămânului, considerații anestezice în bronhoscopia intervențională, calitatea materialului bioptic prelevat, și alte aspecte practice relevante în activitatea bronhologică.

        În cadrul acestui workshop au fost efectuate și o serie simulări hands-on, realizate pe manechine umane, care au completat cursurile din ziua precedentă. Activitatea practică a cuprins simulări cu privire la rezecția tumorală endobronșică, extracția de corp străin, stentarea traheală, jet ventilație, anestezia în bronhologia intervențională, EBUS TBNA, bronhoscopia în urgență și ATI și separarea pulmonară. Pentru fiecare scenariu practic s-au simulat complicații amenințătoare care pun în pericol viața pacientului și au fost abordate măsuri de corecție a acestora.

          

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.