aprilie 23, 2024 16:19

Cele două noi cămine studențești, aproape de finalizare

Lucrările la viitoarele cămine studențești de pe malul Peței sunt într-un stadiu avansat de execuție.

Astfel, în corpul C1, cel orientat spre str. Făgărașului și Pârâul Peța, muncitorii au finalizat zidăria la etajele 1, 2, 3 și 4, precum și rețelele electrice la parter și etaje superioare și sunt gata instalațiile sanitare la etajele 1 – 3, la fel ca și tâmplăria la aceleași niveluri. De asemenea, a fost montat sistemul de încălzire în pardoseală la et.1, iar acum se lucrează la et.2. La acoperișul aceleiași clădiri a fost montat stratul de difuzie și temosistem. Finalizată este și tencuiala la etajele 1 și 2 și acum se profilează pereții la parter.

La corpul C2, cel orientat către Cartierul Europa, respectiv curtea Universității, se lucrează la partea de zidărie a etajelor 2, 3 și 4 și se execută instalațiile sanitare la et. 1 și 2.

Cele două cămine, ambele cu regim de înălțime P+4, vor fi clădiri moderne, prevăzute cu lift, zonă de alimentație și încălzire în pardoseală.

Ambele au fost ridicate pe malul stâng al pârâului Peța, între noua Sală Polivalentă și căminul C4, pe o suprafață de peste 10.000 mp. Căminele vor avea 234 de camere, cu un total de 464 de locuri. Proiectul de construire a celor două cămine studențești (C1 și C2) face parte dintr-un masterplan de reabilitare a campusului Universității din Oradea.

Constructorul lucrării este S.C IGNA Construct SRL. Termenul pentru finalizarea celor două cămine studențești este octombrie 2024.