Back

Eveniment inedit: DIN BIHOR LA NEW YORK. Veșminte din creația designerului Dorin Negrău în dialog cu costume din colecția Muzeului Țării Crișurilor

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Centrul Tradițional de Conectare la Viața Simplă – Husasău de Tinca, Asociația „Prietenii Muzeului Țării Crișurilor”, Muzeul Național al Țăranului Român – București și Muzeul Satului Bănățean – Timișoara, finisajul expoziției DIN BIHOR LA NEW YORK. Veșminte din creația  designerului Dorin Negrău în dialog cu costume din colecția Muzeului Țării Crișurilor.

Evenimentul va avea loc joi, 31 august 2023, orele 12.00, la sediul Muzeului Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr.1/A), sala de expoziții temporare de la etajul III.

Expoziția este rezultatul unui parteneriat încheiat de instituția muzeală orădeană cu designerul Dorin Negrău și prezintă o suită de costume tradiționale românești, din patrimoniul Muzeului Țării Crișurilor, și de veșminte contemporane cu ornamente de inspirație, de asemenea, tradițională, aparținând renumitului creator.

La finisajul expoziției va participa un grup de copii, elevi în clasa a III-a D la Școala Gimnazială „Oltea Doamna”, reuniți în ultimele zile de vacanță de doamna învățătoare Cristiana Vidican. Activitatea presupune întâlnirea cu creatorul Dorin Negrău, vizitarea expoziției, iar sub îndrumarea muzeografilor Secției de Etnografie se va desfășura un atelier de cusut ornamente tradiționale și o prezentare a semnificațiilor semnelor și simbolurilor românești folosite de strămoșii noștri.

Partea finală a întâlnirii va oferi prilejul copiilor prezenți să simtă emoțiile unei defilări pe covorul roșu prezentându-și fiecare vestimentația tradițională.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.