Back

Opt oferte pentru lărgirea la patru benzi a drumurilor Oradea-Biharia și Oradea-Nojorid

La procedura de achiziție pentru proiectarea și execuția lucrărilor de lărgire de la două la patru benzi de circulație a drumurilor DN79 și DN19, la ieșirile din Oradea spre Nojorid și Biharia, lansată de Consiliul Județean Bihor în luna iunie, au depus oferte un număr de opt firme și asocieri de firme, respectiv: (1) Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj, (2) PORR Construct, (3) Dumexim, (4) Asociere Drum Asfalt și Edildrum Construct, (5) Asociere GP Săgeata Prod și SYLC Con Trans, (6) Asociere Asfamixt și OPR Asfalt, (7) Asociere SC Global Industrial SRL, Dimex-2000 Company și DP Proiect și (8) Asociere Construcții Erbașu, Grafic Trends, Procons Group și Drumuri Orășenești.

Următoarea etapă presupune evaluarea tehnică și financiară a ofertelor și desemnarea unui câștigător.

Drumul către Biharia se va lărgi la 4 benzi pe un tronson de 3,7 km, între pozițiile km 5+985 – km 9+731. Valoarea estimată a lucrărilor este între 38.669.769,88 și 42.185.203,51 lei.

În cazul trosonului către Nojorid, acesta prevede lărgirea drumului la 4 benzi pe o distanță de 1,6 km, între pozițiile km 108+730 – km 110+330. Practic, tronsonul este cuprins între Aeroportul Internațional Oradea, unde va fi amenajat un sens giratoriu, și intersecția cu drumul către Livada de Bihor unde, de asemenea, va fi amenajat un sens giratoriu (aici se vor întâlni trei drumuri: DN 79, DC 77 spre Livada de Bihor și noul drum dintre Oradea și Nojorid, aflat în construcție). Valoarea estimată a lucrărilor pentru acest tronson este cuprinsă între 22.737.265,93  și 24.804.290,11 lei.

,,Aceste două lucrări vor asigura o circulație fluentă pe cele două direcții în zona metropolitană a Oradiei. Vom avea mai puține accidente și timpi mai reduși în trafic. Până anul viitor lucrările vor fi gata, alături de cele ale centurilor metropolitane”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Cele două proiecte sunt realizate în baza parteneriatului dintre Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Autostrăzi – CNAIR, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Transporturi.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.