aprilie 20, 2024 06:17

Spectacol de teatru la Muzeu

Joi, 24 august 2023, de la ora 20:00, în parcul Muzeului Țării Crișurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A, va avea loc spectacolul de teatru Dragoste cu năbădăi, după „Ursul” și „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov.

Subintitulată „Farsă într-un act”, piesa de teatru „Ursul” dezvăluie în mod concentrat, comico-ironic, o parte esenţială a naturii umane, sugerând cât de apropiate sunt uneori furia şi pasiunea.

Distribuţia:

Elena Ivanovna Popova: Mihaela Gherdan

Grigori Stepanovici Smirnov, moşier, încă tânăr: Şerban Borda

Lucika, servitoarea Elenei Ivanovna: Corina Cernea

Cerere în căsătorie” vine în continuarea piesei „Ursul”, utilizând aceeași distribuție şi elemente regizorale înrudite. Povestea însăşi se aşează firesc în continuarea celei începute în „Ursul”. Astfel, dacă în piesa anterioară doi tineri trec pe nesimţite de la conflict şi ură la iubire pasională, în „Cerere în căsătorie” lucrurile sunt duse şi mai departe.

Distribuția:

Natalia Stepanovna: Mihaela Gherdan

Stepan Stepanovici Ciubukov: Andrian Locovei

Ivan Vasilievici Lomov: Şerban Borda

Durata spectacolului: 100 minute, cu o pauză de 15 minute.

Evenimentul este organizat de Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal împreună cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, Centrul de Cultură al Județului Bihor și Armonix Centru Educațional SRL și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea.

Proiectul cultural estival „Tipografia de idei” | #hailamuzeu este implementat în cadrul Programului Interreg România-Ungaria ROHU-446 și este finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională și cofinanțat de statele partenere în program, România și Ungaria. Declinarea responsabilității: Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.

Intrarea este gratuită!