mai 24, 2024 09:16

„Promenada Inimilor”, un eveniment organizat de cluburile Rotary din Oradea cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii

De Ziua Mondială a Inimii, Cluburile Rotary din Oradea şi-au dat mâna într-o acţiune comună dintr-un domeniu important pentru noi toţi – sănătatea! Evenimentul propus în acest an se intitulează în mod sugestiv „Promenada Inimilor” și va avea loc vineri, 29 septembrie, în intervalul orar 16:00 – 20:00, în Piața Ferdinand din Oradea. Scopul acțiunii este acela de a încuraja publicul de toate vârstele să meargă pe jos pentru a-şi menţine sănătatea. 

Organizatorii au capacitat reprezentanții Caravanei cu Medici Bihor, motiv pentru care participanții la evenimentul de vineri, 29 septembrie, vor beneficia de consultații medicale gratuite și de un curs de prim ajutor, primind informații privind manevrele salvatoare de viață în cazul unui stop cardio-respirator.

????Programul evenimentului:

????16:00-20:00 Caravană medicală mobilă pe prevenţia bolilor cardiovasculare, în cadrul căreia sunt oferite consultaţii medicale gratuite: cîntărire, măsurare, circumferinţa abdominală, IMC, tensiune şi EKG. Caravana medicală este susţinută de către Asociaţia Caravana cu Medici Bihor şi este formată din medici specialişti, rezidenţi şi studenţi.

????16:00 Un curs de prim ajutor, cu demonstraţii practice, susţinut de către Asociaţia Caravana cu medici Bihor.

????17:30 Un traseu pietonal de 3 km parcurs pe jos: Piața Regele Ferdinand – Str. Ady Endre – Emilian Mircea Chitu – Podul Centenarului – Str. Principatelor Unite – Str. Tudor Vladimirescu – Podul Sfântul Ladislau – Piața Regele Ferdinand. 

????18:30 Workshop „Sănătatea inimii”, în cadrul căruia specialiştii, medicii cardiologi, nutriționiștii și sportivii vor da sfaturi despre beneficiile sigure şi imediate pe care mersul pe jos le are asupra sănătăţii noastre, despre optimizarea stilului de viaţă şi necesitatea echilibrului în alimentaţia noastră.

Organizatorii acestui eveniment sunt: Rotary Club Oradea Insignis, Rotary Club Oradea Art Nouveau, Clubul Rotary Oradea, Rotary Club Oradea 1113, Rotaract Club Oradea , în parteneriat cu Asociaţia Caravana cu Medici Bihor și Visit Oradea, cu implicarea tinerilor de la Interact Oradea şi interact.art.nouveau.oradea.

❤️‍???? Pandemia ne-a învăţat că sănătatea noastră este în mâinile fiecăruia dintre noi şi că implicarea activă a comunităţilor locale ne ajută să ne protejăm cu atât mai bine sănătatea. De aceea vă aşteptăm să învăţăm împreună ce putem face pentru a avea o viaţă mai bună, mai frumoasă, mai sănătoasă, se arată într-un comunicat emis de către organizatori.