februarie 24, 2024 03:13

Veste bună pentru Colegiul Tehnic Mihai Viteazul

Consiliul Local a aprobat recent depunerea spre finanțare a documentației necesare reabilitării Colegiului Tehnic Mihai Viteazul. Lucrările de reabilitare vizează corpurile: C2 (sala de sport), C4, C5 (cămine), C6 (cantină), C7 (săli de clasă), C13, C15 (birouri).

Documentația de finanțare întocmită de către Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională este depusă în cadrul apelurilor de proiecte PRNV/2023/312.A/1 prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

Astfel, s-a aprobat depunerea proiectului, a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) și a indicatorilor tehnico-economici la faza DALI.

Valoarea totală a investiției este de 50.767.336 lei (cu TVA inclus), durata de execuție a lucrărilor fiind 24 luni.

Propunerile de amenajări funcționale cuprind: refacerea în totalitate a acoperișului; aplicarea unor soluții de termoizolație ecologice și eficiente; înlocuirea tuturor tâmplăriilor;  pardoseală nouă cu încălzire în pardoseală și tarket; refacerea în totalitate a instalațiilor  sanitare și termice; dispunerea pe acoperișul clădirii a panourilor fotovoltaice; echiparea tehnică pentru stingerea incendiilor cu hidranți interior; echiparea cu un sistem de supraveghere video și antiefracție; reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat prin înlocuirea circuitelor de iluminat deteriorate cu tehnologie de tip LED.

Prin implementarea acestui proiect se dorește creșterea calității infrastructurii educaționale din municipiul Oradea prin creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinația de unități de învățământ. Astfel, spațiile clădirii se vor transforma în spații moderne, curate și multifuncționale, din care se vor elimina finisajele parazitare, iar exteriorul degradat va fi curățat, reabilitat.