Back

Au început pregătirile viitorului șantier al parcării cu 516 locuri de la Spitalul Clinic Județean de Urgență

Municipiul Oradea a predat executantului lucrării, SC Drum Asfalt SRL, amplasamentul pe care se va edifica viitoarea parcare de lângă Spitalul Județean, în vederea realizării lucrărilor pregătitoare.

Valoarea contractului este de 45.854.744,67 lei fără TVA, iar termenul de execuție este de 18 luni.

În cursul săptămânii viitoare, municipalitatea va da ordinul de începere a lucrărilor, după care vor începe lucrările propriu-zise la parcarea multietajată.

Până atunci, au început lucrările pregătitoare, ce constau în: organizarea de șantier; relocarea rezervei de apă pentru stingerea incendiului cu provizorat pe durata execuției, rezervoarele parțial subterane urmând a fi demolate începând cu săptămâna viitoare; relocarea generatorului electric deținut de spital; relocarea unor rețele subterane de utilități de pe amprenta construcției precum și realizarea platformelor pentru foreză și trasarea piloților.

Clădirea parcajului va fi amplasată în aliniamentul străzii Gheorghe Doja, spre vest de spital, la intersecția cu strada Salvării. Prin intermediul acestei investiții vor fi create 516 locuri de parcare în cadrul unei construcții supraetajate cu regim de înălțime pe 5 niveluri (S+P+2E+Terasă), gândită în contextul geometriei terenului pentru folosirea pantei drumului lateral în vederea realizării a câte unui acces independent la fiecare nivel și optimizarea circulației.

Primele lucrări vor consta în executarea piloților până la adâncimea de 16 m, cu foraje, montare carcase și turnare beton, respectiv excavații. Utilitățile desființate și relocate, precum rezerva de apă și postul trafo de la Spitalul Județean, vor fi incluse în noua construcție a parcării.

Proiectul va conecta parcarea printr-o pasarelă de clădirea noului ambulatoriu.

Odată finalizată, parcarea va fi înglobată în sistemul unitar de monitorizare și de management al parcărilor din municipiul Oradea, aflat într-un permanent upgrade din punctul de vedere al echipamentelor și al programelor folosite.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a județului Bihor, îndeplinind totodată și funcția de spital de urgență, asigurând asistență medicală de specialitate în majoritatea specialităților pentru locuitorii din municipiul Oradea, din județul Bihor și chiar județele limitrofe. Pacienții și aparținătorii, dar și cadrele medicale, au nevoie de parcări în proximitatea Spitalului. În prezent, locurile de parcare disponibile sunt foarte puține comparativ cu numărul mare de solicitări. Odată cu demararea lucrărilor de la parcarea subterană, același constructor a preluat și amplasamentul noului ambulatoriu ce se va construi în imediata vecinătate. Drept urmare, zona a devenit aglomerată din punct de vedere al accesului.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.