mai 24, 2024 09:50

Continuă lucrările de modernizare a unor străzi din Oradea

Conform unui comunicat de presă emis de biroul de specialitate din cadrul Primăriei Oradea, la nivelul municipiului continuă lucrările de modernizare a unor străzi. Astfel, a fost finalizată turnarea primul strat de asfalt pe mai multe străzi din municipiu, respectiv pe strada Aurel Covaci din cartierul Oncea, strada Veteranilor din cartierul Ioșia și pe strada Vasile Stroescu din Grigorescu. Executantul lucrărilor este SC Global Industrial SRL pentru primele două străzi și S.C Madlev Cons pentru str. Vasile Stroescu.

Lucrările de modernizare au vizat realizarea canalizării pluviale, realizarea terasamentelor, a straturilor rutiere și a îmbrăcăminții asfaltice. Tototodată, au fost amenajate trotuare de-o parte și de alta a străzii, dar și accesurile  la proprietăți.

În ceea ce privește colectarea apelor de pe suprafața părții carosabile, aceasta este asigurată prin pante transversale și longitudinale spre gurile de scurgere proiectate la marginea carosabilului, de unde vor fi conduse mai departe către căminele colectoare.