Back

Green Gala Awards: Primăria Oradea a câștigat premiul cel mare la secțiunea „Orașe Sustenabile”

Primăria Oradea a câștigat premiul cel mare la secțiunea „Orașe Sustenabile”, în cadrul competiției Green Gala Awards, organizată de România Green Building Council (RoGBC), alături de Asociația pentru promovarea eficienței energetice în clădiri (ROENEF) în data de 26 octombrie, la București.

Această competiție recompensează excelența în domeniul sustenabilității mediului construit și a vizat premierea proiectelor implementate ca urmare a acțiunilor și inițiativelor inovatoare, care aduc valoare adăugată atât comunității, cât și mediului înconjurător.

Competiția a avut patru categorii de premii pentru excelență:
• Eficiență energetică și sustenabilitate în clădiri;
• Economia Circulară în clădiri și materiale de construcție;
• Orașe Sustenabile;
• Educație și Conștientizare în domeniul Sustenabilității.

Printre criteriile de evaluare care au fost luate în considerare, pe baza lor entitățile înscrise în competiție primind un anumit punctaj, se numără: certificare – sistem de certificare voluntară cu focus pe tranziția spre orașe verzi și/sau „zero waste”; concepte și strategii climatice, planificarea dezvoltării municipale, autorizații de construcții și monitorizarea lor, obligații pentru proprietarii de clădiri și de terenuri; monitorizarea consumurilor de energie și apă; mobilitatea în administrație; surse regenerabile locale: strategii pentru încurajarea investițiilor private in energie regenerabilă; infrastructură de colectare separată a deșeurilor pentru minimum 5 fracții; reduceri de taxe sau alt tip de suport financiar pentru clădirile/inițiativele sustenabile; existența unor inițiative de renovare și refolosire a clădirilor vechi abandonate, chiar prin reintroducerea în circuitul cultural al orașelor.

Premiul acordat municipalității a fost ridicat de Dacian Palladi, consilier în cabinetul viceprimarului Antonia Nica.

Teodora Ivan
Teodora Ivan
Sunt jurnalist. Sunt strateg de afaceri + publicitate pentru antreprenori vizionari asemeni ție. SCRIU ARTICOLE. COMUNIC CU MASS MEDIA. ORGANIZEZ EVENIMENTE. FOTOGRAFIEZ ȘI FILMEZ. Fac toate aceste lucruri și mai mult decât atât de peste 20 de ani. Mă recomandă experiența: peste 10.000 de articole publicate în presa scrisă și digitală, emisiunile TV realizate, fondarea a trei reviste, câștigarea alegerilor electorale și gestionarea conturilor de PR și comunicare a celor mai importante proiecte de dezvoltare din Bihor, finanțate din fonduri UE.
Pentru o experiență mai bună, folosim cookies.