Atelierele marca ”Proiectul CRED” revin în județul Bihor, fiind, de data aceasta, dedicate Resurselor Educaționale Deschise realizate în cadrul proiectului și adresate cadrelor didactice din învățământul preuniversitar românesc. Astfel, în Oradea, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, va avea loc în data de 13 octombrie 2023, în intervalul orar 11:00 – 15:00, Atelierul ”Resursele CRED: educație deschisă, în clasă și acasă”. Evenimentul face parte din calendarul celor 129 de ateliere, ce se desfășoară la nivel național, în perioada septembrie – noiembrie 2023.
Activitatea se adresează cadrelor didactice din învățământul primar care au fost implicate în pilotarea unor intervenții complementare de sprijin a elevilor din grupuri vulnerabile, inspectorilor școlari, reprezentanților de asociații și organisme non-guvernamentale, reprezentanților sindicatelor.
Cu un pregnant caracter interactiv, activitatea urmărește valorificarea experienței și expertizei participanților în implementarea curriculumului național centrat pe competențe-cheie în învățământul primar, facilitând, totodată, reflecția participanților cu privire la condițiile de transfer ale unor bune practici și la posibile arii de cooperare.
Toate acțiunile și activitățile din cadrul proiectului ”Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED au purtat emblema împărtășirii, iar noua serie de Ateliere CRED, intitulată ”Resursele CRED: educație deschisă, în clasă și acasă”, se înscrie în această linie de acțiune, obiective și valori.
Mai multe detalii despre proiectul CRED și activitățile desfășurate sunt disponibile pe www.educred.ro sau pe pagina Facebook „Proiectul CRED”.
„Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED este un proiect de anvergură pentru sistemul educațional românesc și vizează învățământul primar și cel gimnazial.
CRED este, totodată, parte integrantă a Strategiei Europa 2020, prin Strategia privind Reducerea Părăsirii Timpurii a Școlii.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, se implementează la nivel național și are 12 parteneri (instituții publice): Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), 8 Case ale Corpului Didactic din fiecare regiune de dezvoltare și 3 Inspectorate școlare.