iulie 15, 2024 01:26

Curs de sonografie fetală la Oradea

Oradea a găzduit recent cursul de sonografie fetală Voluson User Days. Evenimentul a fost organizat de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor, în colaborare cu Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea și Spitalul Pelican.

          Evenimentul a adus împreună specialiști în domeniul sonografiei fetale atât din Oradea, cât și din restul țării. Aceștia au avut ocazia de a participa la workshop-uri despre examinările din primul și al doilea trimestru de sarcină, evaluarea cordului fetal și examinarea ecografică în ginecologie. Pe lângă prezentări și studii de caz, cursanții au avut parte și de sesiuni de demonstrații live și examinări. Acestea au fost susținute de către Dr. Răzvan Stanca, Dr. Ionuț Vâlcea, Dr. Dan Navolan și Dr. Viorel Suciu, specialiști și traineri de renume în sonografia fetală.

          În cadrul festivității de deschidere, au luat cuvântul Prof. Dr. Lucia Daina, directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor și Prof. Dr. Florian Bodog, prodecanul Facultății de Medicină și Farmacie. Evenimentul a fost coordonat de către Dr. Florin Szasz, medic primar obstetrică-ginecologie și șef de secție în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor și  Dr. Alin Bodog, medic primar obstetrică-ginecologie, șef de secție în cadrul Spitalului Pelican și cadru didactic al Facultății de Medicină și Farmacie.