iunie 13, 2024 05:18

380 de mini Moși de Crăciun au luat cu asalt Târgul de Crăciun orădean

Sute de copii de la Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu au luat cu asalt, la orele amiezii, Târgul de Crăciun din Piața Unirii. Îmbrăcați în costum de Moș Crăciun, aceștia au cântat colinde și cântece specifice sărbătorilor de iarnă.

Colindul moșilor este o tradiție în Oradea care a început în anul 1998 și își propune să aducă bucurie oamenilor de pe stradă. Elevii  din clasele Step by Step vestesc prin oraș nașterea Domnului, iar prima oprire din acest an a fost în Piața Unirii, la bradul amenajat, unde au fost primiți de către episcopul greco-catolic Virgil Bercea, viceprimarii municipiului Antonia Nica și Marcel Dragoș, secretarul municipiului Eugenia Borbei, precum și de către părinți și profesori.

Cei 380 de copii au prezentat atât colinde populare, cât și colinde ale unor artiști cunoscuți, aducând pe fața ascultătorilor zâmbete și bucurii.

La finalul evenimentului, ei au contribuit și cu donații la inițiativa „Orașul faptelor bune”, punând în cutia de donații sume strânse pentru acest scop nobil.