februarie 23, 2024 06:49

26 de cupluri orădene au fost premiate pentru longevitate. 50 de ani de iubire!

Luni, 22 ianuarie, a avut loc o nouă ediție a evenimentului „Nunta de Aur”, fiind prima organizată în acest an de municipalitatea orădeană, care a făcut deja o tradiție din a premia cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă și au domiciliul în Oradea.

Pe lângă buchetul de flori, cuplurile au primit și un premiu în bani, în cuantum de 500 de lei.

Astăzi sunteți oaspeții noștri de seamă și suntem onorați să vă fim alături, la momentul sărbătoririi a 50 de ani de căsătorie, jumătate de veac, pe care l-ați parcurs cu bune și rele, cu urcușuri și coborâșuri, cu frici și speranțe, dar mereu împreună. Un anonim spunea că dacă tinerețea ar ști, și bătrânețea ar putea.

Mi-aș dori, dacă ar fi posibil, să primesc de la dumneavoastră, înțelepciunea, învățămintele și tainele care v-au inspirat să construiți o căsnicie longevivă și fericită. Mi-ar plăcea ca, în această zi, să vă pot oferi, împreună cu colegii mei, cât mai multă sănătate și cât mai multă speranță pentru ceea ce vă stă înainte. Acest lucru, însă, îl poate face numai Cel-de-Sus, prin bunăvoința Lui, nouă rămânându-ne responsabilitatea de a vă sărbători, de a vă cinsti și de a vă ura cele mai bune și mai calde gânduri”, a spus viceprimarul Antonia Nica.

Peste 200 de cupluri orădene beneficiază anual de o festivitate de acest gen, organizată în baza HCL nr. 68/2008.

De asemenea, în conformitate cu HCL nr. 867/2005, se acordă un premiu în bani în valoare de 1.000 lei persoanelor care au împlinit venerabila vârstă de 100 de ani şi au domiciliul în municipiul Oradea.

Așadar, orădenii care au împlinit 50 de ani de căsătorie, se pot adresa Compartimentului de Stare Civilă (camera 12 parter, clădirea Primăriei) pentru depunerea cererii. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0259/408824.