mai 24, 2024 10:07

Credit de 250 milioane lei de la Banca Transilvania pentru investiții în infrastructura bihoreană

Președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, respectiv Călin Gal, au semnat marți, 9 ianuarie, un contract de credit de investiții. Creditul s-a încheiat cu Banca Transilvania și este în valoare de 250 de milioane de lei. Durata creditului este de 15 ani, din care 2 ani perioada de tragere și de grație, iar 13 ani este perioada de rambursare. Rata anuală a dobânzii percepute de Banca Transilvania este variabilă și se compune din indicele ROBOR la 3 luni, la care se adaugă marja de 0,90%. Nu se percep alte comisioane sau costuri suplimentare.

Consiliul Județean Bihor a accesat acest credit pentru a derula într-un ritm susținut lucrările la proiectele de infrastructură cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027, până la decontarea banilor. Execuția unora dintre aceste investiții a început deja de mai mult de un an. Aceste sume sunt necesare pentru a menține ritmul lucrărilor și pentru a finaliza investițiile într-un timp cât mai scurt, redându-le astfel bihorenilor”, a explicat Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Banii vor fi folosiți pentru lucrările cuprinse în lista celor cinci investiții: (1) drumul de ocolire Oșorhei și reabilitarea DJ 767E Oșorhei – Copăcel, (2) drumurile de ocolire Nojorid și Sântandrei, (3) drumul de ocolire Biharia și drumul de legătură cu Paleu, (4) reabilitare și modernizare DJ 795 Salonta – Tinca și (5) modernizare DJ763 Padiș – Ic – Ponor.