februarie 23, 2024 06:27

Modificări în programul de vizită și a accesului în Spitalul Județean

Începând de vineri, 19 ianuarie, accesul și programul de vizită pentru aparținătorii bolnavilor internați în Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor se modifică. Decizia a fost luată în urma creșterii incidenței infecțiilor respiratorii, în mod special a cazurilor de gripă și infecție SARSCoV2.

Astfel, pe toată perioada de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute compatibile cu gripa (ILI) și a supravegherii infecției cu SARSCoV2, programul de vizită va fi zilnic între orele 16:00-17:00. Excepție se face doar în cazul pacienților în stare terminală de pe Secția Îngrijiri Paliative, aparținătorii având posibilitatea de a vizita pacientul și în afara acestui interval de vizită, în baza unui program stabilit de medicul curant.

Conducerea unității spitalicești a luat decizia să suspende programul de vizită pentru secțiile: Pediatrie, Oncologie, Radioterapie, Hematologie, ATI, USTACC, Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie. Pacienții acestor secții vor putea fi vizitați doar cu acordul medicului curant al pacientului.

  Accesul vizitatorilor în salon va fi permis astfel:

  • 1 vizitator / pacient;
  • 1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr de cel mult 3 paturi, pacienții putând fi vizitați doar pe rând, nu în același timp;

  • 1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr de 4-6 paturi, putând fi vizitați maximum doi pacienți în același salon, în același timp.
  • Durata vizitei este limitată la 15 de minute.
  • Vizitatorul va purta echipament de protecție asigurat în mod gratuit de către unitatea sanitară.
  • Nu se va permite accesul vizitatorilor care prezintă semne clinice de infecții acute, sau aflați în stare de ebrietate ori sub influența unor substanțe halucinogene.