iulie 18, 2024 00:33

30 de unități de asistență socială primesc fonduri de peste 8 milioane de lei prin AJPIS Bihor

Ministerul Muncii si Solidarității Sociale vine în sprijinul asociațiilor și fundațiilor care care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială prin aprobarea Ordinului nr. 555/29.01.2024 privind unitățile de asistență socială care vor primi subvenții pentru lunile februarie-decembrie 2024.

Gabriela Iova, directorul executiv al AJPIS Bihor, anunță că pentru luna ianuarie 2024, a fost aprobată acordarea subvențiilor pentru o parte din unitățile de asistență socială, iar din luna februarie Guvernul a suplimentat bugetul pentru subvenționarea acestor unități, astfel că la nivelul județului Bihor s-au încadrat pentru obținerea acestor subvenții toate cele 30 de unități.

Pentru toate unitățile de asistență socială din județul Bihor care au solicitat subvenții, s-a aprobat  suma totală de 8.029.010 lei. Această sumă este aferentă unui număr mediu de 847 persoane asistate.

Reprezentantii unităților de asistență socială s-au prezentat la sediul AJPIS Bihor pentru semnarea convențiilor în vederea acordării subvențiilor pentru perioada februarie – decembrie 2024.