aprilie 20, 2024 05:48

Aurel Căuș a fost reales în funcția de președinte a Senatului Universității din Oradea

Joi, 29 februarie a.c., senatorii Universității din Oradea l-au reales, în prima ședință în noua formulă, pe conf. univ. dr. Aurel Căuș în funcția de președinte al forului deliberativ al instituției de învățământ superior. Fiind singurul candidat la această poziție, noul vechiul președinte al Senatului UO a oținut 59 dintre voturile senatorilor prezenți în sală, 47 de cadre didactice și 13 studenți.

Prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea, a deschis întrunirea Senatului universitar, subliniind că experiența de 30 de ani, în universitate și activitatea desfășurată în funcția de președinte al Senatului instituției îl recomandă pe conf. univ. dr. Aurel Căuș pentru încă un mandat. Domnia sa a precizat necesitatea unei bune colaborări cu Senatul UO, subliniind și importanța Comisiilor de Specialitate în acest for.

După derularea votului, „universal, secret și direct”, la care au participat toți membrii noului Senat prezenți în sală, conf. univ. dr. Claudia Timofte, președinta Biroului Electoral al Universității, a anunțat că fostul și noul președinte al Senatului Universității din Oradea, conf. univ. dr. Aurel Căuș, a primit 59 de voturi din tot atâtea posibile. „Vă dorim să fiți sănătos și cu putere de muncă, pentru a vă putea duce la îndeplinire lucrarea pe care, sunt sigură, ați gândit-o deja”, a spus conf. univ. dr. Florica Orțan, înainte de a-i preda oficial președinția Senatului celui proaspăt ales în această funcție.

„Universitatea din Oradea merge, de câțiva ani de zile, pe un curs bun. Asta îmi doresc și eu, să contribuim împreună la a menține acest curs și la dezvoltarea instituției academice pe care avem cinstea de a o reprezenta”, a declarat președintele Senatului Universității din Oradea, conf. univ. dr. Aurel Căuș.

Cei prezenți au validat, prin vot deschis, și noua componență a celor șapte Comisii de Specialitate ale Senatului Universității din Oradea.