iunie 13, 2024 08:59

Constructorii montează ultimele grinzi la drumul de legătură Oradea – Sânmartin

Lucrările la pasajele de pe drumul de legătură dintre Municipiul Oradea și Sânmarin, ce va avea o lungime de 5,75 km și, în plus, bretele de legătură cu DN76 și localitatea Haieu, cu o lungime de 2,27 km, avansează într-un ritm accelerat. Constructorii montează ultimele grinzi la pasajul suprateran care traversează Centura Oradea, în zona străzii Iancu de Hunedoara, iar în următoarea perioadă vor fi finalizate lucrările la pasajul pentru pietoni și bicicliști. Stadiul fizic al lucrărilor la acest proiect, ce se realizează printr-un parteneriat încheiat între Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, depășește 80%.

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, susține că „La pasajul suprateran de peste drumul comunal spre stațiunea Băile 1 Mai lucrările sunt mai avansate, fiind turnată și placa de suprabetonare. În săptămânile următoare se vor realiza toate armăturile și la pasajul de peste Centura Oradea, urmând să fie turnată placa de suprabetonare și realizată hidroizolația. Cu montarea tuturor grinzilor se intră în ultima etapă a lucrărilor: turnarea stratului de asfalt, montarea balustradelor de protecție, semnalizarea și marcajele. În luna mai va fi deschisă circulația pe varianta ocolitoare Sânmartin”.

Traseul pornește de pe strada Iancu de Hunedoara, din Oradea, și continuă de-a lungul Pârâului Peța, spre Băile 1 Mai. Ocolește Băile Felix și revine în DN 76 la ieșirea din stațiune spre Beiuș, înainte de a vira spre localitatea Cordău.

Șoseaua va avea pe lateral o pistă de biciclete cu o lățime de 3 metri și va cuprinde: 3 poduri, 2 pasaje, 1 pasaj subteran pentru biciclete, 11 podețe și 5 intersecții giratorii.

Constructorul este asocierea formată din CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A. – lider de asociere, VAHOSTAV-SK, a.s. – DRUMURI ORĂȘENEȘTI S.A. – PROCONS GROUP SRL.

Valoarea totală a investiției este de 177.238.798 lei, inclusiv TVA. Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.