iunie 13, 2024 05:22

Interes crescut: Opt oferte pentru Parcul Fotovoltaic de pe str. Traian Blajovici

Miercuri, 7 februarie, a avut loc deschiderea ofertelor depuse pentru realizarea centralei electrice fotovoltaice, proiect ce urmează să fie implementat pe str. Traian Blajovici, în vecinătatea Sălii Polivalente Oradea Arena. Conform informațiilor furnizate de Primăria Oradea, un număr de opt firme s-au arătat interesate de această investiție destinată, în special, autoconsumului de energie electrică prin alimentarea cu energie electrică a stației termice geotermale (STG) și a stațiilor de încărcare auto aparținând Sălii Polivalente.

Cele opt firme, care se bat pentru contractul a cărei valoare se ridică la aproximativ 9.982.337,42 lei fără TVA, sunt următoarele:

1. Asocierea formată din AVRIL – lider de asociere, AUTOMATIC CONTROL SRL – asociat 1 și ARCONCAD – asociat 2;

2. ELNET INSTAL – ofertant unic;

3. ENERGOBIT – ofertant unic, având ca subcontractant pe PRO ELECTRIC TEAM;

4. ENSYS RENEWABLE SOLUTIONS – ofertant unic;

5. Asocierea formată din GLOBAL TECHNICAL SYSTEMS – lider de asociere și ELECTROFOR – asociat;

6. RESTART ENERGY ONE – ofertant unic;

7. Asocierea formată din SERVELECT SRL. și ENERGO CONSTRUCȚII CIVILE ȘI INDUSTRIALE – asociat;

8. URBIO DOWNSTREAM – ofertant unic, având ca subcontractanți pe SC STARCAD SRL și pe ARHINGGAL PROJECTS SRL, având ca terț susținător pe URBIOLED.

Un parc cu 1.480 de module fotovoltaice

Proiectul centralei electrice fotovoltaice a fost depus de către Direcția Management Proiecte Internaționale din Primăria Oradea, în cadrul „Programul pentru energie în România” și este finanțat prin Mecanismele financiare SEE și Norvegia 2014‐2021.

Pentru realizarea investiției, se propune un sistem de module fotovoltaice montate pe o structură metalică fixă, cu fundații de beton, orientate spre sud-est, sud-vest, la un unghi de înclinație de 10°, grupate în șiruri, care vor fi conectate la invertoare de 20 kVA, distribuite, după o configurație definitivată de către proiectant, care să acopere parțial baza de consum de energie electrică a Stației Termice Geotermale, realizată în vecinătatea Săli Polivalente, în timpul zilei.

Conform dimensionărilor realizate, se vor instala un număr de aproximativ 1.480 de module fotovoltaice, cu o putere totală instalată de aproximativ 858,40 kWp, care vor deservi atât parcarea, cât și Sala Polivalentă.