aprilie 20, 2024 05:22

O singură notă de 10 la matematică în cadrul simulărilor la Evaluarea Națională

Conform calendarului național, vineri, 23 februarie, au fost comunicate rezultatele simulării probelor scrise la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, sesiunea 2023-2024. Inspectoratul Școlar Județean Bihor a transmis fiecărei unități de învățământ sub forma cataloagelor cu notele finale obținute de cei 4.719 elevi bihoreni participanți la aceste simulări.

 La nivelul județului Bihor, unde s-a obținut o singură notă de 10 la matematică, procentul de note peste 5,00 pe probe este următorul:

  • Limba și literatura română 67.94%,
  • Matematică 38.08%,
  • Limba și literatura maternă 72.67%.

În perioada următoare unitățile de învățământ care au organizat simularea probelor scrise la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a 2023-2024, vor transmite la Inspectoratul Școlar Județean Bihor un raport de analiză însoțit de un plan de măsuri care are rolul de a optimiza rezultatele obținute la simulare.

Aceste acțiuni se vor face în paralel cu analizele ce vor fi efectuate în fiecare unitate de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului din vara acestui an.