iulie 15, 2024 01:24

Orădenii Mara Mihociu și Lucian Suciu sunt noii campioni naționali la tir cu arcul

Aninoasa (jud. Hunedoara) a găzduit în perioada 1-4 februarie, Campionatul Naţional indoor de tir cu arcul pentru seniori şi juniori mari, competiție sportivă la care C.S. Redpoint – C.S. „Crişul” Oradea a participat cu o delegaţie de zece sportivi. Obiectivul clubului pentru acest concurs era de 3 medalii, însă acesta a fost depăşit, arcaşii orădeni reuşind să-şi adjudece cinci medalii, dar şi două titluri de campion naţional.

Astfel, la junioare compound, primele două trepte ale podiumului au fost ocupate de fetele de la Crişul Oradea (Mara MIHOCIU – locul I, medalia de aur, titlul şi tricoul de campioană naţională, Alexandra OANEA – locul II şi medalia de argint), urmate de Andreea Albu (CSM Iaşi 2020). La juniori, Sergiu PALLAG a ocupat locul 3, după meciuri grele în finale cu trăgători de elită de la CSM Iaşi 2020 şi SCM Deva. Medalia de argint la echipe mixte (Alexandra Oanea şi Sergiu Pallag) a venit firesc. O altă medalie de bronz, la compound master, prin Horia ŞERBAN, aflat la primul lui concurs, a întregit palmaresul.

Una dintre cele mai valoroase distincţii, obţinută în premieră de arcaşii bihoreni, este titlul şi tricoul de campion naţional la olimpic seniori, unde Lucian SUCIU (Crişul Oradea) a reuşit să surprindă întreaga asistenţă prin săgeţile trase drept la ţintă, săgeţi care l-au dus direct pe prima poziţie.