iunie 13, 2024 09:04

PREMIERĂ LA ORADEA: 322 de participanți la prima ediție a Campionatului European de Înot în Ape Înghețate

322 de participanți din 27 de țări sunt așteptați să intre în competiția ce se desfășoară, în PREMIERĂ, la Oradea, în perioada 1-4 februarie. Este vorba despre Campionatul European de Înot în Ape Înghețate, găzduit în aer liber, la Bazinul Olimpic, în organizarea IISA (International Ice Swimming Association), Asociația Sportivă Ice Swimming and Open Water, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, APTOR (Visit Oradea) și CSM Oradea.

Despre desfășurarea primului Campionat European de Înot în Ape Înghețate au vorbit joi, 1 februarie, într-o conferință de presă la sediul Primăriei Oradea, viceprimarul Marcel Dragoș, iar din partea organizatorilor au fost prezenți: Paul Georgescu – președinte Asociația Sportivă Ice Swimming and Open Water, Ram Barkai – președinte International Ice Swimming Association, Petar Stoychev – înotător, o legendă a acestui sport, cu 4 prezențe la Jocurile Olimpice, campion mondial și european, orădeanul Ovidiu Tirla – fost poloist, arbitru de înot și polo, medaliat la Campionatele Mondiale de Înot în Ape Înghețate.

Informații despre eveniment au fost prezentate de către Ram Barkai, președintele Asociației Internaționale de Înot în Ape Înghețate.

Competiția de mare anvergură întrunește la Oradea 322 de participanți din 27 de țări, inclusiv legendele acestui sport extrem, care vor concura într-o apă cu o temperatură sub 5 grade Celsius. România are un lot format din 35 de înotători profesioniști și amatori. Tricolorii sunt coordonați de Paul Georgescu, campion mondial în acest sport în proba de 500 de metri, acesta fiind cel care a contribuit decisiv la amploarea pe care a luat-o acest sport în România. Oradea este reprezentată de trei sporitivi: Ovidiu Tirla, Antonio Alexandrescu și David Fazekas.

Concursul va avea loc în zilele de 2, 3 și 4 februarie. Dimineața, între orele 9.00 și 13.00, se vor desfășura seriile, iar înotătorii cu cei mai buni 8 timpi se vor lupta pentru podium, în nocturnă, în sesiunea de seară, de la 16.30 la 18.00. La competiție vor participa de asemenea și 12 sportivi paraolimpici.

Intrarea este liberă!