februarie 23, 2024 06:43

Un milion de lei pentru extinderea rețelei de gaz în comuna Abram

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară de miercuri, 31 ianuarie, un contract de asociere cu Primăria Abram pentru extinderea rețelei de gaze naturale în satele Iteu Nou și Iteu din comună și realizarea unei stații de reglare-măsurare. Valoarea totală estimată a investiției este de 2,8 milioane de lei, însă CJ Bihor asigură un milion de lei ca și cofinanțare. Primăria Abram asigură diferența de sumă pentru realizarea proiectului și organizează licitația pentru execuția lucrărilor și concesionarea serviciului de utilitate publică de distribuție a gazelor naturale.

Până în prezent, comuna Abram a realizat din resurse proprii 18 kilometri de rețele de distribuție a gazului și, cu ajutorul concesionarului, alți 6,5 kilometri.

Sprijinul instituției constă atât în consiliere juridică și financiară, cât și în obținerea avizelor necesare, întocmirea documentațiilor, dar și implicare în implementarea proiectului.

Consiliul Județean Bihor derulează încă din 2021 un program multianual prin care sprijină orașele și comunele interesate de introducerea sau extinderea rețelelor de gaze naturale. Instituția alocă în fiecare an un million de euro prin acest program, ceea ce permite susținerea a cinci sau șase primării.