aprilie 20, 2024 07:01

A venit și răsplata binemeritată: Primăria Oradea a primit Trofeul de excelență pentru proiecte Smart City

Dezvoltarea incontestabilă a Oradiei a primit recent aprecierea națională în cadrul celei de-a treia ediții a galei “România ești tu”, eveniment ce s-a desfășurat recent la Palatul Parlamentului. Cu acest prilej, Primăria Oradea a primit Trofeul de excelență pentru proiecte de Smart City, precum și diploma de excelență pentru performanțe excepționale în îmbunătățirea calității vieții locuitorilor prin investiții cu impact pentru comunitate.

Cunoscutul om de radio, Daniel Buzdugan, unul dintre moderatorii acestei gale, a menționat Oradea ca fiind, în opinia sa, cel mai frumos oraș din România.

Primăria Oradea a fost reprezentată la Gala “România ești tu” de Marius Moș, directorul executiv al Direcției de Management Proiecte cu Finanțare Internațională și de Ioana Popa, șef serviciu în cadrul aceleiași direcții. Adresându-se publicului după ce i-au fost înmânate cele două trofee, Marius Moș a declarat: “Fiecare proiect dezvoltat la Oradea are în spate o poveste, dorința de a face din comunitatea noastră un loc extraordinar. Și pentru că si noi, cei care activăm în administrație, facem parte din aceeași comunitate lărgită, am ales să ne implicăm. A fost alegerea noastră, a echipei. Secretul stă în profesionalismul, implicarea și dedicarea oamenilor. Fiecare succes are în spate un drum plin de piedici și uneori greșeli, din care însă învățăm. Mulțumesc oamenilor extraordinari din Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională. Mulțumesc echipei Primăriei Oradea. Felicitări vouă celor ce ne îndemnați și ne susțineți să câștigăm România noastră!”.

Proiectele cu finanțare europeană sunt un pilon de bază al dezvoltării Municipiului Oradea, iar investițiile nerambursabile au avut un impact real în viața orădenilor. Cele mai importante proiecte au avut ca scop construirea unor pasaje rutiere, achiziția de tramvaie și autobuze noi, crearea unor zone pietonale, construirea unei noi linii de tramvai, investiții în sistemul de termoficare, restaurarea Cetății Oradea și a altor monumente istorice, construirea Aquaparkului Nymphaea, modernizarea spitalelor, precum și investiții importante în școlile orădene.