aprilie 20, 2024 06:53

ABA Crișuri a inaugurat noul sediu regional

Miercuri, 27 martie, în prezența fostului ministru al Mediului, Tánczos Barna, a avut loc inaugurarea sediului regional al Administrației Bazinale de Apă Crișuri de pe str. Atelierelor nr.6-8, proiect a cărui execuție a demarat în 2017, dar care s-a finalizat abia în martie 2024.

Situat pe o suprafață de peste 3.000 mp, noul sediu, ce atrage atenția printr-un exterior mai aparte decât blocurile și depoul de tramvaie din vecinătate, are regim de înălțime Sp+P+2E și oferă un acces facil pentru persoanele cu handicap locomotoriu (rampă, lift, toaletă), având, totodată, și un buncăr la subsol.

Valoarea lucrărilor se situează la aproape 22 milioane de lei fără TVA.

Prezent la eveniment, prefectul Dumitru Țiplea i-a mulțumit, în primul rând, senatorului Cseke Atilla pentru buna colaborare avută cu acesta, dar și fostului ministru al Mediului, ambii sprijinind în mod constant activitatea și necesitățile administrației bihorene în domeniul mediului. Cât privește ABA Crișuri și, evident, activitatea directorului executiv, Pasztor Sandor, oficialitățile invitate la eveniment au avut un cuvânt central în discursul lor: performanță! Este vorba despre performanța managerială a lui Pasztor la șefia acestei instituții, la volumul de proiecte aflate în derulare, la valoarea foarte mare a fondurilor atrase pentru realizarea acestora și, nu în ultimul rând, perseverența de a face lucrurile să se întâmple.

În sediul de pe str. Atelierelor vor lucra peste 130 de angajați ai ABA Crișuri, ce vor avea la dispoziție dotări de aproape 2,4 milioane de lei.

La evenimentul de inaugurare de ieri, pe lângă angajații instituției, au făcut parte din public și alți directori de instituții deconcentrate.