aprilie 20, 2024 05:12

Cămara Slovacului, un business a comunității din Șinteu

Zetocha Jaroslav este dovada vie a tânărului antreprenor cu un mindset sănătos! Domnia sa a demonstrat că o simplă vacanță la un hotel în Austria poate deveni „Motorul” de dezvoltare a unui business. Tot ceea ce trebuie să faci este să fii deschis, receptiv, flexibil și inovativ. Nu neapărat inventiv.

Așa a apărut CĂMARA SLOVACULUI de pe drumul principal ce leagă Aleșdul de Zalău (DN 1H) chiar în prima zi a lunii februarie 2014. Din dorința de a le oferi clienților și, implicit, celor care tranzitau acest drum, posibilitatea de a se aproviziona 24 ore din 24, 7 zile pe săptămână, cu cartofi bio din ferma proprie, tânărul slovac a amenajat o căsuță mică în care a montat un automat în care se regăsesc saci de cartofi – de 5 și 10 kg – precum și miere de albine de la un producător local și deja celebrele alune de pădure de la SAFALA, crescute pe dealurile Șinteului și procesate și ambalate frumos în aceeași localitate.

Zetomat-ul de la Cămara Slovacului a devenit rapid nu numai o atracție a zonei, pe lângă complexul Huța Slavia, care a crescut notorietatea acestei comune de oameni gospodari, ci a demonstrat că există mijloace eficiente de sprijin și câștig reciproc pentru micii producători.