aprilie 20, 2024 07:07

Orădenii sunt invitați sâmbătă, 23 martie, la o nouă ediție a Marșului pentru Viață

Asociația Părinți pentru Ora de Religie filiala Bihor, cu sprijinul cultelor creștine, organizează sâmbătă, 23 martie, ora 11:00 în Oradea, Marșul pentru viață 2024, sub genericul „Construim împreună pentru viață”. Acțiunea va debuta cu o adunare publică organizată în Piața Unirii urmată de marșul propriu-zis pe traseul: Piața Unirii, Calea Republicii până la Magazinul Crișul.

Evenimentul se găsește la cea de-a 14-a ediție în România și reprezintă punctul culminant al Lunii pentru viață, desfășurată în perioada 1–31 martie, având aceeași temă ca a marșului. Anul acesta, marșul va avea loc în peste o mie de localități din România și Republica Moldova

Desfășurat atât la nivel național, cât și internațional, Marșul pentru viață urmărește conștientizarea deplinei umanități a copiilor nenăscuți și a nevoii de a sprijini femeile în criză de sarcină, pentru ca acestea să-și poată naște copiii, care să trăiască și să aibă o viață frumoasă și fericită.

Organizatorii susțin că scopul acestei acțiuni este de a construio cultură a sprijinului față de femeia însărcinată, a celebrării valorii infinite și a demnității fiecărei persoane umane din primul moment al existenței ei. Construim împreună o cultură a empatiei și decenței, în care femeile însărcinate să poată împărtăși cu cei din jur, cu încredere și fără teamă, stările și problemele cu care se confruntă. Construim împreună o cultură a contribuției pentru o lume mai sigură și mai demnă. Construim comunități de sprijin”, se arată într-un comunicat al asociației.

Marșul pentru viață este un eveniment apolitic și neconfesional.