aprilie 20, 2024 07:00

Primăria vrea o nouă școală în cartierul Nufărul pentru un număr de 1.250 elevi

Având în vedere dezvoltarea imobiliară a zonei Nufărul, respectiv a cartierului Grigorescu, Primăria Oradea a depus la finele săptămânii trecute prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională și Direcția Patrimoniu Imobiliar, un proiect prin care se dorește construcția unei noi școli în zona străzii Tompa Mihály, aceasta urmând să dispună de 50 de săli de clasă și laboratoare special dotate pentru chimie, fizică, I.T., și biologie. Pe lângă sălile de clasă, va exista și o sală profesorală cu sală de conferințe și o bibliotecă. Capacitatea viitoarei școli din cadrul proiectului intitulat „Construcție nouă unitate școlară situată pe str. Tompa Mihály nr. 36, municipiul Oradea”, ar urma să aibă 1.250 de locuri.

Valoarea totală a proiectului, depus prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027, Prioritatea 6 – O regiune educată, apelul de proiecte 621.B – Infrastructura educațională pentru învățământul primar și secundar – filiera teoretică și vocațională, este 237.488.993,57 lei (TVA inclus), din care valoarea nerambursabilă este 68.188.156,47 lei, iar durata de execuție a investiției va fi de 36 luni.

Prin proiect este propusă realizarea a două corpuri de clădire: un corp de clădire destinat sălilor de clasă și activităților administrative, iar un al doilea corp este destinat atât activităților sportive, cât și festivităților. Terenurile de sport exterioare vor flanca corpurile de clădire deja propuse, ajutând la o mai bună comunicare între clădirile cu funcțiuni pedagogice.

Corpul A are suprafața construită de 3.396,30 m², iar cea desfășurată de 14.941,60 m². Regimul de înălțime a corpului A este demisol parțial, parter, 2 etaje și etajul 3 parțial. Corpul A cuprinde spațiile destinate zonei administrative și parțial încăperile zonei educaționale. Partea administrativă este amplasată la parter, în aripa sudică.