aprilie 20, 2024 05:39

Construcții Erbașu se pregătește să construiască Centrul Cultural Multifuncțional din Oradea

Consiliul Județean Bihor anunță predarea amplasamentului către constructor a spațiului pe care va fi construit Centrul Cultural Multifuncțional, în perimetrul delimitat de terenul de sport al Liceului Sportiv, Colegiul Partenie Cosma, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” – Bihor, Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal, Inspectoratul Teritorial de Muncă, noul sediu al Curții de Conturi și strada Făgărașului.

Viitorul centru cultural va fi realizat pe o suprafață totală de 17.778 mp, din care suprafaţă construită desfăşurată – 10.450 mp şi suprafaţa utilă totală de aproximativ 8.015 mp. Lucrările acestui proiect ce beneficiază de fonduri transfrontaliere prin Programul de Cooperare România-Ungaria vor dura, conform contractului încheiat cu firma CONSTRUCȚII ERBAȘU, 32 de luni.

Clădirea va avea o sală principală cu o suprafaţă de 1.244 mp şi 1.077 de locuri, din care 22 locuri destinate persoanelor cu dizabilități. Vor fi construite două săli secundare multifuncţionale cu o suprafaţă totală de aproximativ 607 mp, foaiere, cu o suprafaţă totală de aproximativ 1.630 mp, şi un spaţiu de tip co-working cu specific cultural. Vor fi amenajate, de asemenea, zone pentru alimentație publică.

 Proiectul prevede și asigurarea utilităților, amenajarea accesului, a aleilor și a platformelor pietonale și amenajarea spațiilor verzi. Valoarea contractului semnat cu firma Construcții Erbașu este de 19.524.356,49 lei, inclusiv TVA, iar termenul pentru execuția lucrărilor este de 32 de luni.