iulie 15, 2024 01:48

Au început lucrările la Parcul de Specializare Inteligentă din Ștei: 25 de parcele pentru investitori

Astăzi, 3 iunie, au început lucrările la infrastructura Parcului de Specializare Inteligentă din Ștei. Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a fost într-o vizită de lucru pe amplasamentul parcului, însoțit de primarul orașului Ștei, Iulian Balaj, și reprezentanții asocierii de firme Precon Transilvania S.R.L. (Lider) și Citadina 98, care în termen de șase luni vor trebui să realizeze această investiție pentru care au semnat un contract în valoare de 21.301.440,73 lei, inclusiv TVA. Lucrările constau în amenajarea accesului, asigurarea rețelei de străzi interioare, asigurarea alimentării cu apă, asigurarea cu energie electrică de joasă tensiune a parcelelor, realizarea iluminatului public etc.

Terenul are o suprafață de 13,6 ha, împărțit în 25 de parcele. Acestea au suprafețe cuprinse între 1.800 și 9.000 mp, terenul fiind pregătit de Primăria Ștei începând cu anul 2015, moment ce coincide cu introducerea utilităților, a gazului, apei, canalizării și alimentării cu energie electrică.

Finanțarea lucrărilor este asigurată în proporție de 60% din bugetul Consiliului Județean Bihor și 40% cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027.

 Pentru realizarea acestei investiții a fost încheiat un parteneriat între Consiliul Județean Bihor, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) și Primăria Ștei.

Scopul acestui proiect este acela de a aduce locurile de muncă mai aproape de bihorenii care locuiesc aici și de a oferi posibilitatea dezvoltării economice a zonei, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani în Oradea. În paralel cu aceste lucrări, se vor derula și procedurile pentru stabilirea companiilor care vor face investiții aici, fiecare dintre aceste companii având posibilitatea de a obține finanțare europeană nerambursabilă, între 200.000 și 2,5 milioane de euro”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Parcul Industrial Ștei are acces direct la Drumul Național 75.