iulie 15, 2024 01:29

Avioanele LOT Polish Airlines deschid cerul pentru turiștii ce pleacă de pe Aeroportul Oradea către 80 de orașe din lume

Moment istoric luni, 3 iunie, la Aeroportul Oradea!

Compania aeriană LOT Polish Airlines a inaugurat oficial conexiunea aeriană directă între orașele Oradea și Varșovia, urbea de pe Crișul Repede fiind a treia destinație din România pentru această companie, prezentă pe piața autohtonă de aproape 9 ani.

Publicul numeros și valoros, format atât din mediul de business hotelier, cât și universitar, dar și din reprezentanții administrației publice locale și județene, au serbat cu fast această nouă rută aeriană ce aduce numeroase beneficii pentru regiune, facilitând călătoriile de afaceri și turistice către capitala Poloniei și către alte destinații internaționale din Europa, Asia și America de Nord.

Pasagerii care au sosit cu zborul LO657 au avut parte de o primire specială în Oradea, într-un cadru festiv și plin de surprize. La aterizare, au fost întâmpinați cu tradiționalul salut cu tunurile de apă, marcând astfel acest moment deosebit. Ulterior, pasagerii  care s-au îmbarcat pe zborul LO658 către Varșovia au fost întâmpinați cu dulciuri personalizate și șampanie.

Evenimentul de inaugurare organizat pe Aeroportul Oradea a fost marcat de prezența Filarmonicii de Stat Oradea, care a interpretat compoziții ale celebrului compozitor polonez Frédéric Chopin.

LOT va opera patru zboruri săptămânale Oradea – Varșovia și retur, programate în zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă. Această frecvență regulată va permite călătorilor să își planifice cu ușurință deplasările, inclusiv conexiunile din Varșovia către alte destinații, indiferent dacă este vorba de călătorii de afaceri sau în scop turistic.

În zilele de miercuri și vineri, zborul LO655 va pleca din Varșovia la ora 11:25, iar zborul de întoarcere LO656 va pleca din Oradea la ora 14:35. În zilele de luni și sâmbătă, zborul LO657 pleacă din Varșovia către Oradea la ora 14:30, iar zborul de întoarcere LO658 va pleca din Oradea către capitala poloneză la ora 17:40. Timpul de zbor estimat între cele două orașe este de o oră și jumătate.

Prețul unui bilet de avion dus-întors pe ruta Oradea-Varșovia începe de la 469 zloți.

Conform calculelor celor de la Aeroportul Oradea, spre exemplu, din Oradea se poate ajunge, cu escală în Varșovia, la Roma în patru ore și jumătate, la Berlin și Munchen în cinci ore sau mai puțin și la Paris în șase ore.

Recent, Aeroportul Oradea a fost extins cu un nou terminal, care a fost inaugurat în luna mai. În cadrul proiectului “Extinderea și eficientizarea terminalului de pasageri nr.1 al Aeroportului Oradea”:

• Suprafața terminalului a fost extinsă la 12.500 de metri pătrați;

• Capacitatea de deservire a aeroportului a fost dublată, ajungând la 800 de pasageri pe oră;

• Au fost introduse sisteme digitalizate pentru a facilita procesarea pasagerilor și a bagajelor lor;

• S-a implementat un sistem inteligent de management al clădirii;

• S-a extins platforma de parcare la 320 de locuri de parcare.