mai 1, 2024 23:46

Consiliul Județean va realiza un parc industrial la Săcuieni

Consiliul Județean Bihor prin societatea Parcuri Industriale Bihor S.A.  a dobândit titlul de parc industrial pentru terenul situat pe teritoriul administrativ al orașului Săcuieni.

Ordinul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice cu nr. 5732 din 07.08.2018 se referă la o suprafață de teren de 5.03 ha situat la circa 46 km de Oradea și 5 km de punctul vamal Săcuieni-Létavértes. Prin acest ordin se conferă operatorilor economici din parcul industrial dreptul la facilitățile prevăzute de art. 20 din Legea 186 / 2013 privind constituirea și funcționarea parcurilor industriale și de art. 456 alin (1) lit. j) și art. 464 alin (1) lit n) din Legea 227 / 2015 privind Codul fiscal cu modificările și completările ulterioare în condițiile respectării unor reglementări europene și românești specifice acestui domeniu.

Béres Csaba, primarul orașului Săcuieni, susține că: ”Este o etapă importantă pentru localitatea noastră obținerea titlului, și sunt convins că societatea administrator va găsi investitori pentru această investiție greenfield. Suntem pregătiți să oferim și noi toate facilitățile posibile, și aici mă refer în primul rând la forța de muncă calificată, nu întâmplător punem accent pe clasele școlilor profesionale de la Cadea, iar învățământul în sistem dual axat pe meseria de sudor este prioritate zero!”

În condiții optime, după realizarea studiilor și etapelor de licitații publice, lucrările pentru introducerea utilităților ar putea începe în primăvara anului viitor.